• Botanik Garden teríték
Aperol Spritz koktél pohár

Aperol Spritz koktél recept

Az Aperol Spritz nem csak kedvelt aperitív és frissítő ital a nagy nyári melegben, hanem látványában is a naplementére és a szép olaszországi nyaralásokra emlékeztet. Hozzávalók: 4 jégkocka 60 ml prosecco 40 ml Aperol 20 ml szódavíz, vagy ásványvíz egy karika felszeletelt narancs Elkészítés: A jégkockákat a pohárba tesszük. Ráöntjük a proseccot, majd az Aperolt, […]

Aperol Spritz koktél recept Read More »

Hugo koktél pohár

Hugo koktél recept

A Hugo koktél, napjaink egyik legkedveltebb frissítő nyári koktélja rövid múltra tekint vissza. A 2000-es évek közepén egy dél-tiroli mixer készítette el először, hogy alternatívát tudjon kínálni vendégeinek az akkor már nagyon kedvelt Aperol Spritz koktélhoz.       Hozzávalók: 150 ml prosecco 100 ml szódavíz vagy szénsavas ásványvíz 2 cl bodzaszirup néhány mentalevél néhány

Hugo koktél recept Read More »

tányéralátét Botanic Garden Harmony

Pimpernel tányéralátét újdonságok

Örömmel tudatjuk, hogy megérkezett az idei első szállítmány a Pimpernel tányér-, és poháralátétekből is, érdemes egy kicsit szétnézni a legfrissebb újdonságok között. A már ismert, kedves motívumok mellett néhány újat is rendeltünk, remélve, hogy el fogják nyerni a magyar vásárlók tetszését. Újdonság még, hogy a nagy érdeklődés miatt több mintából rendeltünk 6 darabos készletet is,

Pimpernel tányéralátét újdonságok Read More »

sertés szűzpecsenye baconben

Sertés szűzpecsenye baconben

A szűzpecsenye baconben kiváló ötlet azoknak, akik nem szeretnek sokat pepecselni az ebéddel és mégis valami nagyon ízleteset akarnak készíteni. 4 fő részére három szűzpecsenye bőven elegendő. A húst 8-10 cm-es darabokra vágom, jól beborsozom és baconbe bugyolálom. Aki szereti, megtöltheti a rudacskákat aszalt szilvával, ami különleges, pikáns ízt ad a sültnek. Én a 6

Sertés szűzpecsenye baconben Read More »

Édes burgonya felfújt spenóttal

Fűszeres húsokhoz ajánlom köretnek az édes burgonya felfújtot spenóttal ízesítve. Hozzávalók 4 főre: 3-4 közepes édes burgonya 25 dkg spenót 20 dkg trappista vagy gouda sajt 3 tojás 200 ml főzőtejszín 1 gerezd fokhagyma só, bors Elkészítés: Az édes burgonyát meghámozzuk, fél cm-es szeletekre vágjuk és sós vízben 5 percig főzzük. Utána a vizet leszűrjük

Édes burgonya felfújt spenóttal Read More »

öntöttvas edény, tepsi

Miért nem fogok soha sem megválni az öntöttvas edényemtől?

Egy öntöttvas edény használó bejegyzése… Múlt télen háztartásom új beszerzése egy öntöttvas edény volt. Főzési stílusom azóta gyökeres változáson ment át. Azóta nem kell mindent gyorsan és a legnagyobb fokozaton sütnöm, párolnom vagy főznöm. Inkább egy kicsit több idő igénybe vételével, de lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten és még kevesebb energia felhasználással. Ezzel a sütési módszerrel készült

Miért nem fogok soha sem megválni az öntöttvas edényemtől? Read More »

öntöttvas edény sütés

Tudja, hogy az öntöttvas edények miért kedveltek?

Az egészségtudatos étkezés terjedésével újra reneszánszukat élik az öntöttvas edények. Nem sok magyar háztartásban használnak jelenleg öntöttvas edényeket egészen addig, amíg nem próbálják ki. Mert utána nem értik, hogy eddig hogyan tudtak meglenni nélküle. Svédországban, Skeppshult városkában, több, mint 100 éve működik az az öntöttvas manufaktúra, mely Európa egyik legjobb minőségű öntöttvas edényeit gyártja. A

Tudja, hogy az öntöttvas edények miért kedveltek? Read More »

sült csirkecomb recept

Sült csirkecomb recept K. Péter javaslata alapján

  Hozzávalók: 2 csirkecomb, 1 fej lila hagyma, 1 alma, 10-15 szem aszalt szilva, egy marék szárított vörös áfonya (cranberry), 1 dl rosé bor A csirkecombokat előre bepácoljuk (6-8 órára vagy egy egész éjszakára). A páchoz szükséges 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál gulyáspaszta, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál olíva olaj, só, bors. A hagymát

Sült csirkecomb recept K. Péter javaslata alapján Read More »

Kitüntetést nyert a Weyersberg réz serpenyő kerámia belsővel

Újabb kitüntetést nyert a Weyersberg réz manufaktúra

A 2014-es és  2016-os Német Kézműipari Innovációs Díj elnyerése után 2017-ben Német Formatervezési kitüntetést kapott a Weyersberg réz manufaktúra pároló serpenyője A serpenyő ízléses vörösréz külső borítása belül kerámia bevonattal párosul. A német üzem réz edényei különösen elegáns díszét képezik konyhánknak. Emellett egy teljesen új típusú főzőstílust is képviselnek.      

Újabb kitüntetést nyert a Weyersberg réz manufaktúra Read More »

Pimpernel tányéralátét virágzó fák mintéval

Elegáns ajándék minden alkalomra, Pimpernel

Elegáns ajándék ötlet minden kisebb és nagyobb alkalomra a Pimpernel tányéralátét készlet.  Az angol Pimpernel cég majd 200 éve foglalkozik parafa alapú, elegáns mintájú tányér- és poháralátétek készítésével. A termékeket az egész világon ismerik. Az alátétek gazdag szín-, és mintavilága miatt szinte mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, azt, ami illik a lakásába, de sokan használják

Elegáns ajándék minden alkalomra, Pimpernel Read More »

Shopping Cart