Fűszeres húsokhoz ajánlom köretnek az édes burgonya felfújtot spenóttal ízesítve.
Hozzávalók 4 főre:
3-4 közepes édes burgonya
25 dkg spenót
20 dkg trappista vagy gouda sajt
3 tojás
200 ml főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Az édes burgonyát meghámozzuk, fél cm-es szeletekre vágjuk és sós vízben 5 percig főzzük. Utána a vizet leszűrjük róla. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk és kis olajon megdinszteljük, apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Egy jénai tálba egymásra helyezzük az édes burgonya karikákat, a sorok közé spenótot teszünk. A három tojást fölverjük, hozzáöntjük a főzőtejszínt, megsózzuk, megborsozzuk és a lereszelt sajt felét hozzákeverjük. Az öntetet ráöntjük a burgonyára, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt keményre sül, úgy hogy szeletelve tudjuk tálalni.
Beküldte: H. Annamária, Sopron