• Botanik Garden teríték
sertés szűzpecsenye baconben

Sertés szűzpecsenye baconben

sertés szűzpecsenye baconben
sertés szűzpecsenye

A szűzpecsenye baconben kiváló ötlet azoknak, akik nem szeretnek sokat pepecselni az ebéddel és mégis valami nagyon ízleteset akarnak készíteni.
4 fő részére három szűzpecsenye bőven elegendő. A húst 8-10 cm-es darabokra vágom, jól beborsozom és baconbe bugyolálom. Aki szereti, megtöltheti a rudacskákat aszalt szilvával, ami különleges, pikáns ízt ad a sültnek. Én a 6 literes ovális öntöttvas edényben szoktam sütni. Kis olajat, vagy zsírt és egy csepp vizet teszek alá, majd lefedve a 180 fokra felmelegített sütőben kb. másfél órát sütöm. Közben egyszer-kétszer megnézem, hogy nem kell-e további folyadékot önteni alá. A másfél óra elteltével levett fedővel még 20 percet lehet sütni, hogy szép színe legyen.
Jól megy hozzá ilyenkor, a téli hónapokban az édes burgonya felfújt, aminek receptje itt található, de a nyári melegben friss salátával tálalva is nagyon finom.

A sertés szűzpecsenye Skeppshult öntöttvas edényben készült.

Beküldte: D. Judit, Budapest

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + tizennyolc =

Shopping Cart