A csokifondue minőségi, hőálló kerámiaedény. 4 db villa rozsdamentes acélból, műanyag fogantyúval. Minőségi rozsdamentes nemesacélból készült lakkozott állvány.
A kerámiaedény sütőbe helyezhető. A kerámiaedény mosogatógépben elmosható.
Recept ínyenceknek:
Hozzávalók:
2 dl tejszín
200 g tejcsokoládé
200 g keserű csokoládé
1 teáskanálnyi narancshéj, reszelve
1 narancs kicsavart leve
1 csomag vaníliás cukor
4 cl. narancslikőr
1 banán, hámozva
1 alma, hámozva
2 szelet ananász
100 g földi eper
2 kivi, hámozva
Elkészítése:
A tejszínt külön edényben felmelegítjük. Állandó keverés mellett a csokoládét kis darabokban hozzáadjuk és az egészet sima masszává keverjük. Végezetül a többi ízesítőt is hozzáadjuk. A masszát nem szabad túl erősen felmelegíteni, mert a csokoládé megdermedhet. A forró pépet a csokoládé fondue kerámia edénybe helyezzük, a mécsest meggyújtjuk, majd a kerámia edényt az állványra helyezzük. Amennyiben nem vesznek részt gyermekek a fondue élvezetében, úgy egy kis likőrrel is meg lehet “locsolni”. Az alkoholt közvetlenül az áttöltéskor, kínálás előtt kell hozzáadni.
Ezután már csak a fondue-villával a gyümölcs-darabokat kell a csokoládéba mártani és élvezettel fogyasztani.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.