• Botanik Garden teríték
fűszeres húsgombócok recept

Fűszeres húsgombócok paradicsomos mártásban

fűszeres húsgombócok recept
fűszeres húsgombócok paradicsomos mártásban

 

Hozzávalók

Gombóc:

1/2 kg darált marhahús,
4 EK reszelt parmezán,
4 EK prézli,
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva,
1 tojás,
só, bors,
Én szoktam bele tenni apróra vágott szárított paradicsomot és egy kanál medvehagyma pestót, de lehet bármi mással is még fűszerezni.
A fentieket összekavarom, és kisebb gombócokat formálok belőlük.

Paradicsomszósz:

1 nagyobb vöröshagyma,
2 EK étolaj,
1/2 kg koktélparadicsom,
1 konzerv paradicsompüré,
1 pohár(2 dl ) fehérbor,
só, bors, szárított oregánó, friss bazsalikom,

Elkészítés:

Az öntöttvas edényben olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rádobom a félbevágott paradicsomokat. Kb. 10 percig hagyom dinsztelődni, majd ráöntöm a konzerv paradicsomot, só, bors, kb 5-7 perc rotyogás után rátöltöm a bort, megszórom oreganóval, majd mikor megint el kezd forrni, belehelyezem a gombócokat, lefedem, majd beteszem az előmelegített sütőbe és 180 fokon 20-25 percig hagyom főni. Ekkor a gombócokat egyenként megfordítom és további 15-20 percig hagyom bent.
Tálalás előtt megszórom bazsalikomlevéllel és főtt tésztát készítek körítésnek.

Beküldte: T. Anikó

A fűszeres húsgombócok a svéd Skeppshult gyár acél nyelű mély serpenyőjében készültek.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − hat =

Shopping Cart